Het verwijderen van die ongewenste tatoeage hoeft niet een lange, pijnlijke beproeving te zijn. In feite hebben veel patiënten ontdekt dat het tatoeage verwijderingsproces de meeste tatoeages kan verbannen in slechts een handvol sessies. Haal het meeste uit elke behandeling door deze vijf tips op te volgen om het tatoeage verwijderingsproces te versnellen.

1. Neem de tijd

Als je haast hebt om van een ongewenste tatoeage af te komen, is het belangrijk om de tijd te nemen tussen de laser tatoeage verwijdering sessies. Veel artsen hebben ontdekt dat patiënten die de aanbevolen acht weken wachten tussen tatoeage verwijdering behandelingen kunnen eigenlijk vereisen minder sessies en genieten van duidelijker resultaten met minder littekens dan degenen die haasten het proces. Neem de tijd, laat je huid genezen, en zie hoe je inkt bijna magisch vervaagt.

2. Draag zonnebrandcrème

Het is niet alleen een goede gewoonte, maar door je huid goed in te smeren met zonnebrandcrème en de zon te vermijden kun je tatoeages sneller laten verwijderen. Door het gebied rondom de tatoeage zo bleek mogelijk te houden, kan de laser de inkt in je tatoeage beter zoeken en vernietigen, door geconcentreerde golflengtes licht naar de tatoeage te sturen en niet naar de omringende huid. Hoe groter het contrast tussen uw huid en de ongewenste tatoeage, hoe meer de specialist en zijn medewerkers de intensiteit van het laserlicht kunnen verhogen zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke bijwerkingen. Als u snel van uw lelijke tatoeage af wilt, kunt u het proces versnellen door uit de zon te blijven en zonnebrandcrème aan te brengen.

Tip: Tattoo laten verwijderen? Dé specialist zit in Rotterdam!

3. Zweet het uit

De specialist maakt gebruik van de nieuwste tatoeage verwijdering technologie om patiënten een bijna pijnloze oplossing te bieden. Het laserproces levert snelle energiepulsen om de tatoeage-inkt in de huid te verbrijzelen. Het grootste deel van het verwijderingsproces vindt echter plaats nadat u de praktijk heeft verlaten, omdat de vernietigde inkt dan via het lymfestelsel wordt weggespoeld. Een manier om de efficiëntie van het tatoeage verwijderingsproces te verhogen is de bloedsomloop te bevorderen, omdat dit ervoor kan zorgen dat de inkt snel wordt verwijderd. Lichaamsbeweging kan de circulatie (en je humeur) stimuleren, dus het is een belangrijke stap in de routine van het tatoeage verwijderen.

4. Stop met roken

Er is nog nooit een beter moment geweest om te stoppen. Als het lezen over de gevaren van het roken van sigaretten je niet afschrikt, kan dit je aansporen om de gewoonte vandaag nog te laten vallen: Roken kan het verwijderen van tatoeages vertragen doordat het de bloedvaten vernauwt en voorkomt dat inktdeeltjes zich door je lichaam verplaatsen en het verwijderen en genezen tegenhouden.

5. Volg de orders van de dokter

Toen u uw tatoeage liet zetten, heeft de inktspuiter u waarschijnlijk een lijst met nazorginstructies gegeven. Uw arts zal hetzelfde doen na elke verwijdering sessie. Van het aanbrengen van ontsmettende of verdovende zalven tot het vochtig en schoon houden van het gebied, de specialist en zijn personeel zullen je instructies geven om je huid van begin tot eind gezond te houden. Het volgen van deze richtlijnen zal het tatoeage verwijderingsproces snel laten verlopen en schade voorkomen