Truien komen in alle soorten en maten voor en kunnen heel stijlvol zijn. Truien zijn van oorsprong dan ook niet bedoeld als sportkleding. Letterlijk gezien is een trui een gebreid kledingstuk zonder sluiting aan de voorzijde. Het wordt dus over het hoofd aangetrokken. Een dames trui kan worden gebreid van schapenwol, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor synthetisch garen of katoen. Er zijn verschillende soorten truien, bijvoorbeeld een pullover. Dit type trui wordt met een machine gebreid, is daardoor heel licht en kan dan als een zomertrui gebruikt worden. In elke dames kleding kast zullen zeker wel verschillende truien liggen.

Wees lief voor je trui

Een trui hoef je niet telkens te wassen als je deze gedragen hebt. Je draagt het niet op je huid. Vul een emmer met handwarm water en voeg een wolwasmiddel toe. Laat even weken en spoel met lauw water uit. Knijp er voorzichtig het water uit en leg de trui op een handdoek. Laat ze liggend drogen.

Hoe draag je een oversized trui

Heb je het met een oversized nog koud dan kun je er een leuke blouse onder dragen. Met een witte blouse ziet je outfit er meteen een stuk chiquer uit. Een leuke ruitjes blouse of spijker blouse is ook mooi. Draag de oversized trui met een pencil skirt. De outfit wordt een stuk minder chique en tuttig maar nog steeds vrouwelijk. Een trui met een simpele skinny jeans en hakken of laarzen  kan ook heel stylish zijn. Oversized truien kunnen ook als jurkje gedragen worden maar dan wel met een panty of legging. Om je taille te accentueren kun je er ook een riem omheen dragen. Maakt het weer heel vrouwelijk. Of draag het een met een wijd rokje. Er zijn zoveel rokjes waar je de oversized trui mee kunt combineren.