Haartransplantatie methoden verbeteren zich tegenwoordig steeds meer en meer. Men kan geavanceerde haarimplantatie technieken toepassen om een terugtrekkende haarlijn of kale plek doen verdwijnen. Door lichaamseigen donormateriaal te gebruiken zorgt men voor een natuurlijk effect. Daarnaast is het gebruik van eigen haarfollikels voordelig doordat het het genezingsproces bespoedigd.

De bekendste manieren om haren te transplanteren zijn wel de FUE en de FUT techniek. De eerste staat voor follicular unit extraction waarbij individuele haarfollikels worden gebruikt om haargroei terug te krijgen. Aan de andere kant is er de follicular unit transplantation waarbij een heel stuk huid met daarop haarfollikels wordt gebruikt. Hieronder is een kort overzicht wat iedere van deze haartransplantatie methoden inhoudt.

Haartransplantatie met FUE techniek

Haartransplantatie middels de FUE techniek is de modernste toepassing van de twee en biedt vele voordelen. Doordat haren stuk voor stuk uit een donor gebied worden gehaald, meestal van het achterhoofd waar doorgaans volop haargroei is, kan men een bijzonder natuurlijk effect bereiken. Er is door deze vorm van haarimplantatie geen littekenweefsel te zien. Verder is het handig doordat de gebruikte haren uit het donorgebied duurzamere eigenschappen bezitten dan degene die zijn uitgevallen indien er sprake is van erfelijke haaruitval. Zodoende kan men een langdurig resultaat creëren waardoor men in de meeste gevallen slechts één haartransplantatie hoeft uit te laten voeren.

Haarimplantatie met FUT methode

Bij haarimplantatie volgend de FUT methode wordt er een deel van de huid weggesneden waar voldoende haargroei is. Deze reep huid met gezonde haren kan vervolgens als donor worden gebruikt voor het kalende stuk. Dit is echter een verouderde manier en brengt een litteken teweeg vanwege de omvang van de ingreep. Daarnaast geneest de huid minder snel na het laten implanteren van haren via deze techniek. Om die reden wordt het vaak afgereden om voor deze methode te kiezen.