Waarom ben je bij een spa gaan werken?

Aan het einde van mijn middelbare schooltijd had ik een baantje nodig om al het uitgaan te kunnen betalen. Ik ging minstens twee keer per week uit en vaak ook nog wat leuks doen na school. Dat hakt flink in de portemonnee en daarom was het echt hoog tijd om een baantje te gaan zoeken. Omdat ik regelmatig naar de spa ging, zag ik daar dat ze werknemers zochten en dus heb ik direct gesolliciteerd op een vacature uiterlijke verzorging. Ik dacht, ach, misschien kan ik hier nog korting krijgen ook als ik hier werk.

 

Wat vond je leuk en minder leuk aan het werken in een spa?

 

Werken in een spa is voor een groot deel te vergelijken met horeca. Tenminste dat waren voornamelijk mijn taken. Ik zat regelmatig achter de receptie, maar bracht ook drankjes rond, nam bestellingen op en stond achter de bar. Daarnaast bracht ik handdoeken rond en maakte ik van alles en nog wat schoon.

De spa waar ik werkte was behoorlijk luxe.. Ik vond het daardoor sowieso al leuk om daar te werken omdat alles er super mooi uit zag. Wat de werkzaamheden betreft vond ik als bediening staan toch wel het leukst. De gasten een luxe en ontspannen dag bezorgen geeft mij ook gewoon een goed gevoel.

Schoonmaken was niet echt mijn favoriete taak. Ondanks dat we over het algemeen hele degelijke gasten hadden vond ik het schoonmaken toch behoorlijk vies. In de sauna zitten toch de meeste gasten naakt en ook de kleedkamer en toiletten konden behoorlijk smerig worden. Ik trok altijd zoveel bescherming aan dat het leek alsof ik een quarantaine gebied ging ontsmetten. Ik moet zeggen, voor mij voelde het ook wel zo.

 

Wat is het raarste dat je ooit hebt meegemaakt?

 

Nou zoals je weet zijn er in een spa veel schaars geklede gasten, zowel heren als vrouwen. Soms zijn die heren en vrouwen een stelletje en geen heer en vrouw maar eerder puberale tieners. Schaarsgeklede puberale tieners doen nog wel eens dingen op bepaalde plekken waar je liever niet hebt dat ze die dingen doen. Als je begrijpt wat ik bedoel. In ieder geval komt het erop neer dat ik met regelmaat deze tieners heb betrapt en dat was niet bepaald fijn. Het leverde behoorlijk awkward situaties op, maar gelukkig is het genanter voor hun dan voor mij.

 

Ondanks de soms gênante situaties heb je drie jaar bij die spa gewerkt. Wat deed je uiteindelijk toch besluiten te vertrekken?

 

Het verdiende goed, ik had leuke collega’s, het werk was leuk en ik kreeg ook nog eens korting als ik zelf naar de spa ging. Daar lag het dus zeker niet aan. Het was meer dat ik het gewoon erg druk kreeg met mijn studie en wilde verhuizen naar Amsterdam. Toen ik een kamer had gevonden heb ik direct mijn baan opgezegd. Toch kijk ik wel terug op een leuke tijd bij de spa. Uiterlijke verzorging zal altijd stiekem wel mijn passie blijven.