Veel vrouwen krijgen te maken met cellulite. Hierbij is er sprake van een veranderende toestand van het onderhuidse bindweefsel. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er soort van putjes in de huid ontstaan. De medische term hiervoor is Cellulite.

Over het algemeen komt cellulite voornamelijk voor op de heupen, dijbenen en billen. Onder andere de volgende symptomen kunnen duiden op de aanwezigheid van cellulite:

  • Koude plekken op het lichaam;
  • Zichtbare vetophopingen;
  • Hobbelige huid.

Als je last hebt van cellulite wil je dat uiteraard zo snel mogelijk behandelen, Maar, welke mogelijkheden heb je daarvoor? Je kan cellulite tegen te gaan door te zorgen voor een optimale bloedcirculatie. Hierboven heb je kunnen lezen dat koude plekken op het lichaam één van de symptomen kunnen zijn. Deze koude plekken worden veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie. Uiteindelijk wil je dat zien te voorkomen. Daarvoor kan je onder andere een bindweefselmassage krijgen of aan de slag gaan met cellulite cups.

Bindweefselmassage

In feite is cellute een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Derhalve klinkt het erg logisch om bindweefselmassages te nemen. Het doel van een bindweefselmassage is om onderhuids de verklevingen weg te nemen. Daardoor kan de bloedcirculatie naar een hoger niveau gebracht worden en dat neemt uiteindelijk de cellulite weg. Dit betekent wel dat de huid van binnenuit onder grote druk komt te staan; dat kan pijnlijk aanvoelen. Ook kan de huid blauw worden.

Cellulite cups

Een alternatief is op de bindweefselmassage is de zogeheten cellulite cups. Deze behandeling kan je bij jezelf uitvoeren en hierbij zuigen de cups aan de huid. Door deze zuigende werking wordt de huid min of meer schoon ‘getrokken’. Op die manier wordt de werking van de bloedcirculatie ook geoptimaliseerd.