Onze gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Belangrijker dan geld of materiële bezittingen die we hebben. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Toch zijn er nog veel mensen die relatief weinig aan hun gezondheid denken en onder de algemene maatstaf zitten. Maar wat is het om gezond te zijn? Er zijn een aantal manieren om dit te controleren. Die bespreken we hieronder.

Check je gezondheid op deze manier

Hieronder hebben we een overzicht met mogelijkheden waarop je jouw gezondheid kunt checken.

  • Je BMI berekenen is een van de snelste manieren om erachter te komen of je een gezond gewicht hebt. Wel is het belangrijk om op de nadelen van de Body Mass Index te letten. Een goede aanvulling op de berekening van je BMI is een meting van je vetpercentage.
  • Een andere manier is door een persoonlijke gezondheidscheck te doen. Een dergelijke check kan gemakkelijk online worden gedaan en hoeft niet veel te kosten. Aan de hand van een aantal vragen en gegevens kom je erachter of jij een gezond lichaam en een gezonde levensstijl hebt.
  • Het belangrijkste om een goede levensstijl te krijgen is door gezond te eten. Kijk daarom nauwkeurig naar je eetpatroon en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Samen met een diëtist kan er worden gekeken of je gezond leeft.
  • Heb je het gevoel dat je last hebt van stress? Stress is een van de meest onderschatte kwalen. Doe daarom een stresstest en kom erachter hoe stressvol jij bent.
  • Verwacht je dat er iets anders aan de hand is? Ga dan langs bij de huisarts om dit te onderzoeken.

Tips om gezonder te leven

Heb je het idee dat je jouw gezondheid moet verbeteren? Het belangrijkste is de voeding die je binnenkrijgt en de beweging die je lichaam krijgt. Zorg voor een gevarieerd eetpatroon volgens de Schijf van Vijf en dat je minstens 2 maal per week een goede portie beweging krijgt. Verder leven we in een tijd waarbij iedereen druk is. Ontspanning is erg belangrijke en mag niet worden vergeten. Kijk goed wat jou de beste ontspanning geeft.