Anno 2018 valt er weinig meer te ontdekken over hoe je de huid gezond kan houden. Alles wat we weten over zalfjes, gezond eten en sporten maakt dat we weten hoe we de huid gezond kunnen houden. Maar ook medische behandelingen voor de huid met lasertherapie zijn gewoon verkrijgbaar. Je kunt je huid gezond houden met huid laseren.

Wat kun je behandelen

Voor het behandelen van de huid met lasertechniek heb je meestal wel een goede reden. Het kan zijn dat je een huidaandoening hebt, je wilt cosmetische vlekjes zoals pigment en ouderdomsvlekken verwijderen of de huid ontdoen van ongewenste haargroei.

Acne

De meest voorkomende huidaandoening wat heel erg opvalt en in het gezicht op de huid zit is acne. Veel cosmetische huidbehandelingen hiervoor bestaan al zoals crèmes en zalfjes, maar voor een grondige acne behandeling kun je gebruik maken van huid lasertechniek.

Met het inzetten van een laserbehandeling wordt de zuurstofrijke omgeving van de acne bacteriën vergroot waardoor deze dood gaat. Ook de verwarming dankzij de laser zorg voor een vermindering van de talgproductie.

Huidverjonging

Een goed voorbeeld voor een cosmetische ingreep is huidverjonging. Hierbij wordt de huid nieuw leven ingeblazen door het stimuleren van de collageenproductie en krimpen van het huidweefsel met het laseren van de huid. Hierbij wordt de huid vanzelf weer flexibel gemaakt en krijgt de huid haar originele elasticiteit terug waardoor deze er weer strakker uitziet.

Laserontharen

Naast scheren en epileren is het verwijderend van de haarwortel een manier om de haargroei tegen te gaan voor een gladde huid. Dit kan dus ook met huid laseren. Hierbij wordt de huid gelaserd met een zo laag mogelijke pulse. De haarzakjes worden met de laser verwarmd waardoor deze afsterft en er geen nieuw haarzakje meer kan aan kan groeien.

Pigmentvlekken

Vlekken op de huid zoals sproeten, ouderdomsvlekken en zonnevlekken worden gelaserd waarbij de laser verwarming opgenomen wordt door het pigment en deze vernietigd. Hierdoor worden de vlekken lichter of ze verdwijnen.

Peeling

Peeling is vooral gericht op het vernieuwen van de huid en een frisse uitstraling geven. Hierbij wordt de bovenste huidlaag verwijderd waardoor deze afschilfert en plaats maakt voor nieuwe huidcellen. Hiermee wordt het huidvernieuwing proces gestimuleerd wat resulteert in een frisse en stralende huid.

Een diepgaande peeling behandeling is de microdermabrasie. Hierbij worden er microkristallen op de huid geblazen en vervolgens wordt de huid gevacumeerd bij het weer afzuigend van de kristallen. Hierdoor komen huidschilfers en dode huidcellen van de opperhuid mee. Ook wordt hiermee de doorbloeding van de huid verbeterd.