Heb je last van een slechte adem en wil je hier iets aan doen? Wij geven je graag tips. Het is natuurlijk helemaal niet prettig als je dagelijks rondloopt met een slechte adem. Voornamelijk als je op kantoor werkt en veel meetings hebt. Daarnaast vinden mensen in je omgeving dit lastig om met je te delen. Dit maakt de situatie nog ongemakkelijker.

Voeding is belangrijk voor een goede adem | let op je voeding

Het allerbelangrijkste om te kijken hoe je aan een slechte adem komt is je voeding. Kijk goed wat je eet, want vaak is voeding de oorzaak van slechte adem. Let voornamelijk op de volgende voedingsmiddelen: knoflook, uien, bepaalde typen vis, vlees en zuivel. Daarnaast doet gefrituurde voeding ook niet veel goeds. Ook zorgt veel suiker voor een slechte adem. Dit komt voornamelijk omdat bacteriën zich snel vermenigvuldigen in een suikerrijke omgeving. Zorg er dus voor dat je minder suiker gaat eten.

Zorg ervoor dat jij je mond goed verzorgt

Je kunt verschillende dingen doen aan slechte adem. Schaf bijvoorbeeld een tandenborstel aan met een ingebouwde tongschraper. Op deze manier kun je onwijs veel bacteriën uit je mond halen. Je kunt er ook voor kiezen om je tong te poetsen, maar je moet zelf kijken wat je prettiger vindt. Ook kun je ervoor kiezen om dagelijks te flossen. Bij voorkeur na elke maaltijd. Op deze manier verwijder je namelijk ook bacteriën die je met een tandenborstel moeilijk of zelfs niet kunt verwijderen.

Drink genoeg water voor voldoende vocht in je lichaam

Het kan ook voorkomen dat je te weinig vocht hebt in je lichaam. Hierdoor krijg je ook een slechte adem. Drink daarom genoeg water. Op deze manier wordt je mond gezuiverd van bacteriën. Ook kun je ervoor kiezen om te detoxen. Door middel van groene smoothies of door simpelweg gezond te eten of een detox-programma te volgen. Zo zorg je ervoor dat ongezonde stoffen weggaan en dat jij je weerstand vergroot. Bron: Vraagdetandarts.nl