Een tatoeage plaatst men als verfraaiing van het lichaam of om iets altijd bij zich te dragen. Maar het komt wel eens voor dat we spijt krijgen van iets dat we vroeger of heel recent op ons lichaam hebben gezet. Dit kan komen omdat het te erg in het zicht is, of omdat het bijvoorbeeld niet naar wens is geplaatst. Als dat het geval is kunnen we gelukkig de tatoeage verwijderen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten voordat jij je tatoeage laat verwijderen. 

Waar 

Je kan tegenwoordig niet alleen op elke hoek van de straat je tattoo laten zetten. Je kan ook op heel veel locaties de tatoeages verwijderen. Doe goed onderzoek waar je je tattoo laat verwijderen zodat je er geen spijt van krijgt. Iedereen kent natuurlijk de verhalen van het verwijderen van een tattoo, pijnlijk en lelijke verbrandingen. Dit moet je voorkomen, en dit kan je voorkomen door onderzoek te doen.  

Laat het bijvoorbeeld doen bij een medisch centrum. Door de nieuwste ontwikkelingen die de specialisten toepassen zijn er geen littekens, minder pijnlijk en ook sneller resultaat. Lees altijd goed de reviews van een centrum die dit laat verwijderen.  

Hoe 

Een behandeling word gedaan met een laser. Er zijn verschillende soorten lasers en daar is het ook goed om in te verdiepen. Er is dan bijvoorbeeld een Q-switched of een Nd-YAG laser, deze laser doet er bijvoorbeeld langer over om een tattoo te verwijderen dan een Picolaser. Kijk goed wat de verschillen zijn en wat de voor- en nadelen zijn.  

Ook is het goed om te kijken wat de nabehandeling is. En of er überhaupt een nabehandeling is. Een nabehandeling zorgt ervoor dat de tatoeage sneller verdwijnt maar ook dat er minder littekens komen. Ook zorgen nabehandelingen ervoor dat er minder kans is op blaren. Door bijvoorbeeld gaatjes op de huid te maken van 3 mm, kan de warmte vrij komen en heb je minder last van blaren.  

Een tattoo verwijderen gaat niet in één keer. Het gemiddelde aantal behandelingen die je nodig hebt op een tatoeage volledig te laten verwijderen is tussen de 10 en 15 behandelingen. Dit hangt af van een aantal dingen.  

  • Grootte van de tattoo 
  • Huidtype 
  • Aantal verschillende kleuren dat de tattoo heeft 
  • Diepte van de inkt 

Er is dus nooit met zekerheid te zeggen hoeveel behandelingen jou tatoeage nodig heeft. De kliniek waar je de tattoo laat verwijderen maakt een inschatting hoelang het proces gaat duren. Dit kan natuurlijk afwijken als het op jou huid juist sneller gaat of juist trager. Ook zit er tussen elke behandeling minimaal 8 weken om jou huid tot rust te laten komen. De behandeling van een tattoo duurt niet lang. Het duurt zo ongeveer tussen 30 seconden en 90 seconden. Dat hangt af van de grootte van de tattoo.