Gezondheid staat bij vrijwel ieder mens voorop. Het klinkt cliché, maar kan niet genoeg worden gezegd: onze gezonheid is het belangrijkste wat we hebben. De gezondheid wordt voor een groot gedeelte bepaalt door de voeding die we eten. Goede voeding helpt ons naast gezonder te zijn ook om af te vallen. Superfoods helpen hierontzettend goed bij. Daarom lichten we een aantal superfoods verder uit die je helpen om sneller en beter af te vallen.

Deze superfoods helpen je om af te vallen

  • Avocado’s: Avocado’s zijn erg populair omdat ze bijzonder voedzaam zijn. Ze zitten vol met gezonde vetten, mineralen en vitaminen. Dit zorgt ervoor dat je energie krijgt en je bovendien sneller vol zit. Je hebt dus minder snel de neiging om door te eten.
  • Spinazie kennen we allemaal van de televisie serie Popeye. Dat we er sterk van worden zit ook echt een waarheid in. Spinazie stimuleert namelijk de spieropbouw. Daarnaast krijgen we er een verzadigd gevoel van en zit het boordevol met vitaminen en mineralen.
  • De bekende Goji-bes is afkomstig uit Azië en helpt ons lichaam erg goed bij de ontgifting. Ook zorgen goji-bessen voor een goede nachtrust. Goede slaap is onmisbaar om gewicht kwijt te raken.
  • Houd jij ervan om altijd een snack tussendoor te hebben? Het beste is om de snacks links te laten liggen, maar wanneer dat niet lukt dan kun je beter kiezen voor raw superfood in de vorm van snacks. Dit zijn bijvoorbeeld proteïnebars of andere snacks die gezonder zijn dan veel andere koekjes.
  • Quinoa wordt steeds vaker gegeten in plaats van rijst of pasta. De zaden van quinoa zijn ontzettend voedzaam voor ons lichaam, waardoor we een goede portie aan voedingsstoffen binnenkrijgen.
  • Niet iedereen is een groot fan van knoflook vanwege de geur die je eraan overhoudt, maar naast dat het lekker is bij het eten is het ook goed om af te vallen. Knoflook bevat namelijk de stof allicine. Allicine is een vitamine dat het afvalproces aanzienlijk stimuleert.
  • Citroen is een van de onderschatte voedingsproducten. Ze hebben een bijzonder goede werking op de ontgifting van je lichaam. Het is eenvoudig te nemen door ze aan water toe te voegen of over een salade heen te doen.