Wanneer het gaat om gezondheid en schoonheid, dan wijzen de meeste mensen direct naar de vitaminepillen, de schijf van vijf en de vele gezonde oplossingen in de supermarkt. Allemaal leuk en aardig, maar echte gezondheid zit niet in een potje. Het is niet zo dat je een bedrag op de balie legt en daarmee een portie gezondheid koopt. Het is beter om eens goed te kijken naar de dingen die je doet – of niet doet – die invloed hebben op jouw gezondheid en schoonheid. Wanneer ben jij voor het laatst aan zee geweest bijvoorbeeld? Of in het bos?

Een flinke wandeling doet wonderen

Veel mensen hebben last van mentale problemen. De stress van de dag, werken op de verkeerde plek of met een verkeerde houding, en uitstelgedrag waardoor de nachtrust eraan gaat. Het is belangrijk om hier werk van te maken, want je mentale gezondheid is van essentieel belang wanneer je een gezond leven wilt. Stuur daarom alvast de trouwkaarten op en wacht niet tot volgende week met het maken van een planning voor dat feest dat je nog moet organiseren. Werk die streepjes weg, zodat je een lege lijst hebt.

En heb je de lijst leeg? Maak dan eens een lange wandeling door het bos, langs de rivieren of aan de kust. Minstens een uur met een flink tempo. Op die manier laad je niet alleen geestelijk op, je krijgt ook een flinke dosis frisse lucht binnen en je hartslag gaat flink omhoog, waardoor het systeem eens goed aan het werk moet. Dáár pak je punten mee bij de huisarts. Zeker wanneer je dit gewoon elke week een keer doet.

Alle verzorgingsproducten de deur uit!

Wanneer je veel buiten bent en de natuur opzoekt, is dit goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar het betekent niet dat je alle verzorgingsproducten de deur uit kunt doen. Voor de meeste mensen is wonen in de stad of middenin een dorp namelijk de dagelijkse realiteit. Daar kun je niet altijd direct van het land eten en frisse lucht inademen. Wil je jouw lichaam & geest helpen, dan zijn de juiste verzorgingsproducten een goede start. Met de kortingscode bol.com kun je tegen aantrekkelijke prijzen de juiste producten vinden.

Werken aan je gezondheid is makkelijker dan je denkt

Wil je werk maken van je gezondheid? Kijk dan eens kritisch naar wat je eet en wanneer je eet. Driemaal daags een maaltijd moet volstaan. Elke avond chips en alcohol is slecht voor je gezondheid. Maar echte stappen zetten, dat doe je door lekker te bewegen, en wat is er nou beter dan het uitgestrekte Nederlandse landschap om de benen eens te strekken? Heb je overgewicht en is lopen lastig voor je? Pak dan eerst de fiets. Er zijn immers ruim voldoende fietspaden om daar eens te beginnen.