Zilver is een zeer bijzonder edelmetaal dat door veel mensen wordt gedragen. Het heeft een bijzondere symboliek. Voor de scheikunde bestond er een andere kunst, dat was de alchemie, en daarbinnen werd zilver gezien als een materiaal dat verbonden was met de maan. Ze noemden zilver ook wel Luna. Niet alleen staat de zilver in verband met de maan, maar ook met het vrouwelijke principe, water, een schoon geweten, zuiverheid, goedheid en goede intenties. Dit is dus de symboliek van zilver. Maar er is meer. Leer waarom zilveren oorbellen erg mooi zijn. 

Welke mensen dragen zilver?

In principe kunnen alle mensen zilver dragen, maar niet iedereen doet dat. Mensen die van zilver houden hebben vaak een creatieve geest. Ze werken vaak met ideal en houden van associatieve ingevingen. Je kunt zeggen dat ze reflectief in het leven staan. Daarnaast zijn ze ook nog behulpzaam en zorgzaam. Ideale sieraden voor de bruid dus. Zilver heeft een koele (de maan) en mysterieuze uitstraling. Dit geldt niet alleen voor oorbellen, maar ook voor allerlei andere sieraden van zilver. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zilveren bedels voor bij je armband.

Bescheiden edelmetaal

Wanneer we gouden sieraden denken, dan roep dit al snel het idee van overdaad op. Mensen die met veel gouden kettingen omlopen, worden al snel gezien als een patser, wanneer het om de man gaat. Wanneer een vrouw het om heeft, helemaal als het een boeket aan gouden kettingen is, dan wordt dit gezien als ordinair. Zilver daarentegen is een meer bescheiden edelmetaal. Waar goud en platina geen aanslag krijgen, is dit met zilver nog wel eens het geval. Deze kun je er wel heel gemakkelijk af poetsen. Daarmee is het materiaal iets minder edel, maar hierdoor ook wat aardser en menselijker, niet perfect maar wel mooi. We wensen je alvast veel plezier met je trouwdag. Overweeg zilveren oorbellen omdat ze super mooi staan en je nu weet van de symboliek van zilver. Lees ook onze andere blogs, hierin vind je tips voor je bruiloft.