Er zijn heel wat mensen die bang zijn voor de tandarts. Hier is nu een oplossing voor, een narcose behandeling bij de tandarts. In deze blog hebben we het over de redenen voor een narcosebehandeling en ook de voor- en nadelen van hiervan.

Waarom een narcosebehandeling?

Er zijn tegenwoordig heel wat mensen die kiezen voor een narcosebehandeling bij de tandarts. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand hiervoor kiest. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: dat je bang bent voor de tandarts of dat je geen pijn wilt ervaren tijdens de behandeling.

Voordelen

Een behandeling onder narcose heeft een aantal voordelen, deze zijn:

  • Pijnloze behandeling: wanneer jij een behandeling onder narcose ondergaat, zul je niks merken van de ingreep. Omdat je niet beweegt wanneer je onder narcose bent, kan de tandarts zijn werk nauwkeurig uitvoeren. 
  • Geen stress: door het verdovende middel dat gebruikt wordt, kan je tijdens de behandeling niet in de stress schieten. Dit helpt vooral wanneer je echt bang bent voor de tandarts. Wanneer je onder narcose bent, kunnen de tandartsen hun werk makkelijker en beter uitvoeren.
  • Je kan tijdens zo een ingreep ook ‘alles in één keer’ aan laten pakken. Zo kan je er dus voor zorgen dat je ongezondheid snel op orde is. 

Nadelen

Zo’n narcose tandarts heeft natuurlijk ook een aantal nadelen, deze nadelen hebben vooral te maken met de bijwerkingen van de narcose. De volgende bijwerkingen kunnen namelijk optreden:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid: dit probleem is bij heel veel narcose tandartsen al opgelost, er wordt dan een bepaald middel gebruikt waardoor je misselijkheid verdwijnt bij het wakker worden.
  • Spier- en rugpijn
  • Keel en/of een hese stem
  • Geheugenproblemen

De problemen die kunnen optreden houden meestal een paar dagen aan. Ze zullen dus vanzelf weer weg gaan. De bijwerkingen zijn wel vervelend en eigenlijk is het niet nodig. De behandelingen kosten ook veel geld. Dit komt omdat de meeste verzekeraars een narcosebehandeling niet verzekeren. De kosten van de narcose zelf komen ook nog bovenop de kosten van de ingreep. Zo kunnen de kosten natuurlijk snel opbouwen.