Er wordt wel eens gezegd dat jouw handen het visitekaartje zijn dat je altijd bij je hebt. Handen zeggen veel over mensen en spelen een grote rol in het maken van een goede indruk. Schone en verzorgde handen zorgen ervoor dat je een krachtige indruk achterlaat, waardoor mensen je niet snel zullen vergeten. Het verzorgen van jouw handen is een flinke klus dat uit veel verschillende onderdelen bestaat. Ontbreekt het jou aan de tijd om de verzorging van jouw handen zelf uit te voeren of is handverzorging niet helemaal jouw ding? Dan is het aan te raden om het uit te laten voeren door een professionele nagelstylist. Zo weet je zeker dat jouw handen de verzorging krijgen die ze verdienen.

Het belang van een goede manicure

Een manicure beslaat de volledige verzorging van handen en nagels. Zo worden jouw nagels gevijld in de door jouw gekozen vorm, worden jouw nagelriemen behandeld en is het mogelijk om ribbels op jouw nagels weg te laten polijsten. Van het verzorgen van de nagelriemen tot het behandelen van zeer droge handen, tijdens een manicure worden jouw handen volledig verzorgd.

Gelakte nagels

Als het verzorgen van de handen en de nagels volledig is afgerond, kan het lakken beginnen. Het lakken van de nagels kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om de nagels te laten lakken met acryllak, een gel of een gellak. Daarnaast is het mogelijk om steentjes op je nagels te laten plaatsen of een bijzonder design te laten plaatsen. Geef jij de voorkeur aan een natuurlijke look? Laat jouw nagels dan lakken in een nude kleur of kies voor een french manicure. Let op: niet alle salons hebben ervaring met nailart en kunnen alle vormen van nagels lakken uitvoeren. Laat je goed informeren voordat je een afspraak maakt.

Zelf nagelstyliste worden

Vind jij verzorgde handen en nagels zo belangrijk dat je ook anderen er mee wilt helpen? Dan is een opleiding tot nagelstyliste iets voor jou. Op de opleiding nagelstyliste leer je niet alleen hoe je de mooiste nagels zet, je leert ook alles over de verschillende huidtypen, de beste vorm van verzorging per huidtype en de verschillende soorten nagels. Daarnaast leer je allerlei verzorgingstechnieken en leer je hoe verschillende populaire nageltrends ten uitvoering brengt. Het is aan te raden om de opleiding nagelstyliste te volgen aan een gecertificeerde nagelacademie. Dankzij hun specialisatie in nagels ben je verzekerd van het beste onderwijs en wordt jij een vakkundige nagelstyliste.