Een nieuwe zorgverzekering 2021 kiezen mag alweer bijna op de agenda worden gezet. In november worden de nieuwe premies bekend gemaakt en vanaf half november heb jij de mogelijkheid om je huidige polis stop te zetten en een nieuwe verzekering af te sluiten. Tijdens Prinsjesdag 2020 is bekend gemaakt dat de zorgkosten omhoog gaan en dat ook de premies zullen stijgen. In totaal wordt verwacht dat de premies in totaal zo’n €5 per maand zullen stijgen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering 2021. Ziektekostenverzekering vergelijken kan puzzelen zijn.

 

Waarom vergelijken loont

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering 2021 biedt jou de mogelijkheid om een polis af te sluiten die beter bij je zorgwensen aansluit. Het is dan ook zeker belangrijk om te kijken naar je huidige polis: wat betaal je en welke zorg krijg je hiervoor? Ook met het oog op de verhoogde premies kan het slim zijn om verder te kijken. De zorgverzekering 2021 vergelijken zal zeker lonen: je kunt zien wat je per maand betaalt aan premie op basis van jouw zorgwensen.

 

Andere aandachtspunten bij kiezen nieuwe zorgverzekering

Wellicht besluit je om je huidige zorgverzekering op te zeggen en om op zoek te gaan naar een nieuwe polis, bijvoorbeeld omdat je je aanvullend wilt verzekeren. Het kijken naar de voorwaarden is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Niet alle verzekeraars vergoeden het hele bedrag. Het kan ook voorkomen dat er tot een maximumbedrag wordt vergoedt. Door de voorwaarden goed door te nemen kun je een betere beslissing nemen en weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.

 

Kijk ook altijd naar het zorgaanbod en de zorgverleners waar je terecht kunt bij een zorgverzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, bijvoorbeeld wanneer je naar het ziekenhuis moet en je bij jouw in de buurt niet terecht kunt. Je kunt tot slot ook besluiten om de reviews van anderen te lezen over verzekeraars: ook hier kun je jouw keuze op baseren.