Een chirurgische behandeling kan je helpen om er jaren jonger uit te zien. Een populaire, bekende behandeling is de facelift. Deze behandeling is vanaf de jaren negentig erg bekend en wordt ook vaak toegepast. In deze blog geven we je wat tips en advies over deze facelift. Het is belangrijk om je altijd goed te laten informeren door een expert.

Hoe het werkt?

Veel mensen weten niet hoe het precies gaat wanneer je een facelift wilt laten doen. Het is een betrekkelijk eenvoudige procedure om je aan te melden. Omdat het een chirurgische ingreep betreft is het belangrijk dat een expert je informeert. Dit gebeurt tijdens het intakegesprek waarbij gekeken wordt naar wat je wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn om deze te realiseren. Een chirurg heeft verschillende technieken in zijn ‘gereedschapskist’ waarmee hij of zij een facelift kan doen. Het hangt helemaal van jou specifieke situatie af welke hij wil gebruiken voor een bepaald resultaat. Een intake is belangrijk om een aantal redenen:

  • Geen teleurstelling vanwege onrealistische verwachtingen
  • Je bent bekend met de herstelperiode en hoe hier mee om te gaan
  • Je gaat akkoord met de voorwaarden, waarbij je toestemming voor de operatie geeft

Wat je mag verwachten?

Een facelift is toch wel echt een klein wondertje. Wanneer je de foto’s van voor en na bekijkt, zie je echt een verschil. Dit kan zo groot zijn dat je er wel 10 jaar jonger uitziet, soms zelf wel 15 jaar. Wanneer je de facelift met andere behandelingen combineert, is het resultaat nog groter. Populaire behandelingen zijn:

  • Fillers (niet chirurgisch)
  • Botox (niet chirurgisch)
  • Verschillende soorten liften, zoals wenkbrauwlift, ooglidcorrectie en voorhoofdslift (wel chirurgisch)

Conclusie

Een facelift is een cosmetisch wondertje en laat bijzondere resultaten zien. Het blijft een operatie waar een expert je goed over inlicht. Ga altijd voor een kliniek die hoog aangeschreven staat. Op deze manier weet je dat in goede handen bent.

Meer ontdekken?

Op ons beauty forum ontdek je meer bijzondere artikelen. Lees over schoonheidssalons en ooglidcorrecties.